Skip to main content

Vaders & Dochters

Tweedaagse workshop voor vrouwen

Deze tweedaagse start met het onderzoeken van de rol die je vader heeft gespeeld in jouw leven. Archetypisch zorgt de moeder voor de binnenwereld, voor het welzijn van de groep en de bedding; de vader beschermt je en opent de poort naar de buitenwereld en jouw unieke bijdrage daarin. In ieder mens zijn zowel vrouwelijke als mannelijke kwaliteiten aanwezig. We staan allemaal voor de taak om daar een goede balans in te vinden en vloeiend(er) te leren bewegen in deze ‘yin-yang-polariteit’.
Zeker in een tijd die zich kenmerkt door een herwaardering van het vrouwelijke enerzijds én verzet en agressie daartegen anderzijds, is dit een grote uitdaging. Hoe verhoud jij je tot deze dynamiek?

De rol van je vader
In ‘De reis van de heldin’ onderzoek je de invloed van je moeder op je leven, in deze workshop staat de invloed van je vader meer centraal. Wat is zíjn rol in jouw ontwikkeling als vrouw? Ben je een vadersdochter of een moedersdochter? Wat betekent dat voor de manier waarop jij je weg in de wereld vindt? Welke beelden en boodschappen heb jij van je vader meegekregen over vrouwzijn? En hoe kijkt hij naar jou als vrouw van de wereld? Kortom: waar zit je vast in de relatie tot je vader en waar ben je vrij?

Schuld en schaamte
We zijn opgegroeid in een wereld waarin mannelijke kwaliteiten hoger gewaardeerd werden dan vrouwelijke kwaliteiten. Het tonen van je vrouwelijkheid kan ‘schuld’ oproepen omdat je je diep vanbinnen ontrouw voelt aan je nest van herkomst en mogelijk (onbewust) ook aan het archetypische man-vrouwbeeld. Schaamte licht op als je je bewust wordt van de ogen van de ander. Hoe ga jij om met zichtbaar zijn en je roeping in de wereld zetten? Helpt schaamte jou om het goede te doen of belemmert het jou om je volle potentieel te leven?

Archetypen als inspiratiebron
Er staan steeds meer vrouwelijke leiders op die een voorbeeld zijn in hoe je vloeibaarheid (yin) en daadkracht (yang) combineert. Zij leiden vanuit hun diepvrouwelijke ziel die sterk verbonden is met de
natuurwetten en de informatie uit het grote veld; hun aandacht gaat uit naar verbinding en collectief welzijn. Wat wil gezien, erkend worden? Contact met deze zielslaag vraagt om je lichaam als tempel te bewonen. Je onderzoekt welke vrouwelijke leider-archetypes er in jou huizen en hoe je je door hen kunt laten inspireren. Wat neem je van ze aan en wat geef jij daarvan weer door? Hoe zou het zijn om je unieke zelf te laten voeden door deze bronnen om vervolgens zelf bron te zijn?

Werkvormen
Aan de hand van een breed palet aan werkvormen uit Systemisch werken, Neuro Linguïstisch Programmeren, Transactionele Analyse en rituelen onderzoek je deze thema’s.

Editie 6 – data en werktijden 
Donderdag 21 en vrijdag 22 november 2024
We starten de eerste dag om 10.00 uur en ronden op de tweede dag om 16.00 uur af.

Flyer Vader-Dochter tweedaagse workshop voor vrouwen – editie 6 november 2024

Locatie
De 2-daagse vindt plaats bij Inspiratiebron La Tertulia, De Hantert 6, 5435 XB in Sint Agatha (bij Cuijk),
een prachtige, moderne en rustgevende locatie: www.la-tertulia.nu

Investering
De investering voor de 2-daagse workshop is € 850,00 exclusief 21% btw. Bij dit bedrag zijn een overnachting en alle maaltijden inbegrepen.

Begeleiders:
Jane Coerts en Leanne Steeghs

Hoe meld je je aan?
Je kunt je opgeven door me te mailen of bellen op 06 589 076 65