Skip to main content

Systemisch wijzer in twee dagen

Systemische boost voor professionals

Tweedaagse training waarin je leert om je systemische wijsheid te verdiepen en professioneel toe te passen. Ieder dagdeel staat er één van de vier thema’s centraal: weten, voelen, vragen en doen.

Voor wie?

Voor iedere professional die systemisch werken wil integreren in de eigen aanpak. Deze training kan ook als module ingezet worden in een Management Development traject.

Resultaten van de training

Ieder dagdeel staat er één van de vier thema’s centraal: weten, voelen, vragen en doen. Het doel is tweeledig: enerzijds de systemische wijsheid van de deelnemers aanboren en verdiepen, anderzijds om een nieuw arsenaal aan interventies en werkvormen aan te reiken, die je zelf kunt gebruiken in je werk als trainer, coach of consultant.

  • Je kent en herkent de vier oerkrachten die de onderstroom van (organisatie)systemen reguleren: ordening, insluiten, uitwisseling en bestemming. Hierbij maken we gebruik van eigen voorbeelden van deelnemers om de theorie te illustreren.

  • Je krijgt diepgaand inzicht in je eigen positie als trainer/coach/consultant in het contact en contract met opdrachtgevers. Je maakt in dit kader kennis met de begrippen ‘magische, aangeboden en dienende plek’ tijdens het contracteren met opdrachtgevers.

  • Je hebt een set aan systemische vragen paraat die direct naar de onderstroom leiden. Deze zijn bijzonder geschikt voor het verkennen van een opdracht met een opdrachtgever of om in te zetten in je werk met individuen en teams. Daarnaast leer je hoe je systemisch kunt luisteren door gebruik te maken van je hele lichaam.

  • Je hebt nieuwe systemische werkvormen in je toolbox, die je direct in je werk met individuen, teams en opdrachtgevers kunt gebruiken. Voor de volledigheid: je leert niet hoe je opstellingen kunt begeleiden, daarvoor is veel meer scholing nodig. 

“De tweedaagse kwam voor mij op een goed moment en paste erg goed in de ontwikkeling waarin ik zat. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen en de toepasbaarheid in de praktijk is groot. De systemische kennis en ervaring die ik heb gekregen, hebben in mij een dieper weten aangeboord dat tegelijk handen en voeten heeft gekregen.”

Mariëlle Broekman – van der Pers, zelfstandig coach en interim manager

Data en locatie

In 2024 blijkt dat de bestemming is bereikt. Dankbaar voor de 13 edities met open inschrijving en alle incompany varianten Er komen geen nieuwe data, mogelijk op termijn wel een nieuw aanbod. Het is klaar. Ik maak ruimte voor wat zich wil aandienen….


Kosten

€ 850,- exclusief btw per deelnemer (inclusief een exemplaar van het boek Systemisch wijzer of de kaartenset Rake Vragen).

Systemisch Wijzer


Vragen?

Neem contact op met Leanne Steeghs via e-mail of telefonisch op 06 58 907 665.