Systemische supervisie voor professionals

Niet praten maar opstellen!

We praten niet, maar zetten jouw vraag neer in een driedimensionale opstelling. Daardoor worden verborgen dynamieken en patronen zichtbaar. En zo krijg je snel en effectief de kern van je vraag te pakken.

Wat heb je eraan?

Je krijgt dieper inzicht in jouw vraag en hoe deze verbonden is met jouw systeem. Door zelf in de opstelling te staan ervaar je waar het vast zit en welke beweging helend kan werken. De eerste stap naar een oplossing wordt duidelijk. Opstellingen werken door in je eigen ‘systeem’. Niet alleen mentaal. Maar ook fysiek, emotioneel en spiritueel.

Wanneer moet je zeker komen?

 • Je zoekt een supervisiemethode waarbij ‘ervaringsleren’ belangrijker is dan ‘praten over’.
 • Je bent wel nieuwsgierig naar het werken met familie- en organisatieopstellingen en hebt behoefte om ‘op de route’ te leren van opstellingen en systemische werkvormen. 
 • Je wilt je eigen thema’s uitdiepen en bent bereid om te werken op identiteitsniveau. Omdat je hiermee ook een verdiepingsslag maakt in het begeleiden van anderen.
 • Je wilt systemische werkvormen, vragen en oefeningen toevoegen aan je tool box, die je kunt toepassen in je eigen werk.

De opbouw van een systemische supervisiesessie

 1. Je leert de oerkrachten van systemen kennen. Zo ontwikkel je nieuwe ‘kijkkaders’ om vragen en problemen in te plaatsen.
 2. We inventariseren de ingebrachte vraagstukken. Per sessie is er ruimte voor 3 à 4 vragen.
 3. De begeleider kiest de werkvorm. Dat kan een opstelling met representanten zijn, een structuuropstelling of een andere ervaringsgerichte, systemische werkvorm.
 4. Na elke opstelling krijg je een korte ‘ondertiteling’ en kun je vragen stellen over de werkwijze.

“Het heeft ons zicht gegeven op de patronen waar we tegenaan lopen, op een dieper niveau dan het probleem van een casus. En soms was het inzicht de sleutel om weer verder te kunnen in een situatie op het werk. We zijn ons bewust geworden van de rollen die we snel op ons nemen en hoe we daar mee zouden kunnen omgaan (al blijft het vaak een worsteling, ook als je je patroon ziet). Soms waren het diepe inzichten die we tot onze verbazing ook weer konden loslaten. Het met elkaar delen was heel waardevol, versterkend.

We zouden het aan iedereen kunnen aanbevelen als ze er voor open staan om op een andere manier intervisie te hebben en als ze echt een tandje dieper willen. Niet een quick fix van een vraagstuk maar openstaan om naar jezelf en je eigen patronen te kijken. Het is wel een voorwaarde dat het een veilige groep is waarmee het klikt.”

Felice, Martine, Paulien en Marieke

“Ik vond de systemische intervisie zeer boeiend en leerzaam. Heel mooi om bij mijn ‘collega’s’ een stukje te mogen zien van hun diepere leer- en levensthema’s. En fijn om steeds weer te ervaren dat ik in mijn ontwikkelingspad niet de enige ben die ‘zijn eigen ding’ heeft te kraken.” 

Paul , 45 jaar, intuïtief coach, therapeut, performer

“Leanne weet als geen ander een persoonlijke, veilige sfeer te creëren. Ze leerde ons ook nieuwe technieken aan, die ik als heel prettig en leerzaam heb ervaren.”

Nanneke, 56 jaar, trainer

“Het maakte me extra duidelijk waar ik vandaan kom en wat ik wel/niet mee breng. Gaaf om eens iets te doen met opstellingen.”

Claudia, 36 jaar, trainer

“Het me duidelijk is geworden dat wanneer mensen in het ‘nauw’ zitten en bepaald gedrag laten zien, dit vaak te maken heeft met de plek die ze in hebben genomen in het gezin. Deze sessie heeft mij daarin zeker een stuk verder gebracht.”

Jasper, 35 jaar, haemophilia business manager

Ik vond de intervisie erg interessant en nuttig. Het is onvermijdelijk dat je moeilijke ervaringen uit je persoonlijke leven tegenkomt in een trainersopleiding. De resultaten van de intervisie waren super helpend.” 

Tony, 45 jaar, interim manager

De intervisieochtend gaf me weer inzichten en ik realiseer me dan dat het leven een aaneenschakeling van leerprocessen is. Ik wil je ontzettend bedanken voor je warmte en je steun!” 

Ellen, 45 jaar, trainer/coach en casemanager

Wat gaan we doen?

We werken in een groep van vier tot acht personen. De ingebrachte vraagstukken, casuïstiek en thema’s van de deelnemers staan centraal.

Systemische superrvisie is ook als incompany traject  in te zetten. 


Wanneer en waar?

Bij voldoende animo starten we. De intervisiebijeenkomsten vinden plaats bij L63 op IJburg (Amsterdam). 


Wat zijn de kosten?

Een losse systemische intervisiebijeenkomst kost € 65,- excl btw. Voor een ‘strippenkaart’ van vijf keer betaal je € 295,-. Deze kaart is een jaar geldig. Voor de telefonische intake betaal je niets.


Gratis proefsessie!

Als je interesse hebt mag je de eerste keer gratis meedoen! Daarna beslis je of systemische intervisie iets voor jou is. 


Hoe meld je je aan?

Geef je op bij Leanne Steeghs via e-mail of telefonisch op 06 58 907 665. Heb je nog vragen? Ik vertel je graag meer. 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in en ontvang maximaal zes keer per jaar een update over mijn systemische activiteiten en artikelen.

 • Leanne Steeghs © 2020

 • KvK / Chamber of Commerce 50685775

 • Website by Dai Dai Design

 • Algemene voorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiestatement